Zajímavá ukázka opravdu stupidních dezinformací (plus o alkoholu vážně i nevážně)
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
POZOR: následuje text hoaxu, který je v příkrém rozporu s názory autora tohoto článku!
![]() Chlastat a je po něm. KDYSI JSEM ČETLA - KDYŽ EU ROZHODOVALA, ZDA POVOLÍ TUZEMSKÉMU RUMU TENTO NÁZEV, ŽE SE TATO LIHOVINA NESMÍ JMENOVAT RUM, PROTOŽE OBSAHUJE KYSELINU MRAVENČÍ (KTERÁ PRÁVĚ RUMU DODÁVÁ TU JEHO CHARAKTERISTICKOU CHUŤ) , KTERÁ V RUMU NESMÍ BÝT A ÚDAJNĚ SE NESMÍ PŘIDÁVAT DO ŽÁDNÝCH POTRAVIN - PROTO SE ZMĚNIL NÁZEV NA TUZEMÁK A DOSTAL VYJÍMKU NA TU KYSELINU - DLE VÝROBCE, JE JÍ TAM TAKOVÉ MALÉ MNOŽSTVÍ, KTERÉ NENÍ ZDRAVÍ ŠKODLIVÉ. TAKŽE SI MYLÍM, ŽE PRÁVĚ TATO SLOŽKA MÁ TYTO NÍŽE UVEDENÉ ÚČINKY. TAKŽE VÁŽENÍ, JEDINĚ NÁŠ RUMÍČEK NÁS MŮŽE ZACHRÁNIT PŘED COVIDEM. O. Česká regionální potravina Tuzemák (dříve rum) se díky britské studii zařadila mezi látky, které mají potenciál bojovat proti koronaviru. Vyjímečný český výrobek by mohl snížit úmrtnost hospitalizovaných pacientů až o 80 procent, uvedl virolog Andrew Hill z univerzity v Liverpoolu. Jen u nás vyráběná a cizinou zatracovaná pochutina by mohla pomoci v boji s koronavirem. Hill k závěru došel na základě analýzy jedenácti různých studií, kterých se zúčastnilo přes 1400 dobrovolníků. Výsledky ukázaly, že podání tuzemáku dokázalo u pacientů snížit smrtnost o osmdesát procent oproti těm, kteří dostali placebo, a navíc se s jeho pomocí dokázalo tělo koronaviru zbavit rychleji (zhruba do pěti dnů oproti obvyklým deseti). Podle vědecké databáze Science Direct, nabízející odborné články z recenzovaných časopisů a knih, je tuzemák schopen za 48 hodin dosáhnout významné redukce virové RNA. Vyjímečná česká lihovina je navíc schválena evropským Úřadem pro kontrolu potravin a léčiv. Většina těchto studií proběhla v rozvojových zemích a pod záštitou Světové zdravotnické organizace. Konečné závěry studií by měly být k dispozici až v následujících měsících. Pokud ale budou tyto trendy pokračovat, můžeme hovořit o transformační léčbě, věří Andrew Hill. Američtí vědci, kteří nyní tuzemák studují, věří, že je schopný ochromit nervový systém koronaviru a zabránit jeho replikaci. (Převzato z agentury CNN) KONEC TEXTU HOAXU! ![]() Nevědomost zabíjí a obrázek to říká naprosto jasně! Posláním těchto stránek je vědomosti přinášet, výjimečně to tedy zkusím i u alkoholu. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Technologická odbočka: alkohol vyrábíme dvěma způsoby. Tradičně přírodním kvašením a průmyslově pak synteticky. Syntetický alkohol se v potravinářství používat nesmí, (ale běžte to vysvětlovat do chudé ruské vesnice). Věnujme se proto variantě potravinářské. Víte, co pijí Indiáni na obrázku? Raději to snad ani vědět nechtějte. ![]() ![]() ![]() Na obrázku jsem záměrně zobrazil srdce a ne játra, i když ta příjmem alkoholu trpí také. (O mozku snad raději ani nemluvím, ale to je u pokročilejších alkoholiků stejně jedno). ![]() ![]() ![]() Asi by nemělo smysl si zde rozepisovat jednotlivé typy alkoholů, ale zkuste se držet jednoduchého pravidla. Pivo se pije na žízeň, víno na chuť ve společnosti a destiláty pak při různých příležitostech. A nyní další důležité pravidlo, jestliže se potřebujete nutně opít, potom k tomu vždycky používejte kvalitní destilát bez přidaných látek a hlavně BEZ CUKRU. Cukr a přídatné látky v alkoholickém nápoji vždycky způsobí mnohem horší trávení acetaldehydu, tečka. Opijte se zmíněnou skotskou, (doporučuji patnáctiletou Macallan, nebo osmnáctiletou Glenlivet) a později učiňte totéž třeba s Captain Morganem. Opravdoví sebevrazi mohou vyzkoušet šedesátiprocentní Tatranský čaj. Pokud to přežijí, už to nikdy neudělají. ![]() ![]() ![]() V mladém věku jsem trávil hodně času v lyžařském oddílu a také v Horské službě. V obou institucích se hodně pilo, nárazově, ale hodně a samozřejmě - to nejlevnější. Rum, borovička, vodka, zelená, stará myslivecká a podobně. Zvláště markantní to pak bylo v Horské služně, kde na jednom okrsku byla parta skutečných alkoholiků, zatímco druhý okrsek byl složen z lidí vysokoškolsky vzdělaných, zejména z lékařů, inženýrů atd. Zde se nepilo skoro vůbec, možná už jenom proto, že se sloužícími muži trávily čas i jejich rodiny. Z tehdejší party alkoholiků už není naživu téměř nikdo, nebo se jedná o lidi s fatálními zdravotními problémy. Mrtvice, infarkty, cirrhózy, bypassy, rakoviny atd. Přeživšího alkoholika často čeká zoufale nekvalitní a též zoufale dlouhé stáří, kdy netrpělivě čeká na vytouženou smrt, která však nepřichází a nepřichází. To jsou docela časté konce nezřízené konzumace alkoholu. Problém je jenom v tom, že si člověk v mladém věku nikdy nepřipustí, jak náročné může stáří být! Mezi kvalitním a nekvalitním stářím jsou zcela zásadní rozdíly, podobně jako mezi kvalitním a nekvalitním alkoholem. Že je to ještě daleko? Ale kdeže, stáří, či nemoc přijdou najednou a strašně rychle, bez legrace. Jenom mimochodem - jednoho kolegu z "nealkoholického" okrsku Horské služby jsem nedávno potkal v mlze a vichřici na krušnohorské pláni po třiceti letech. Jel na skialpových lyžích, byl v uniformě, ve formě a vypadal pořád stejně. Co dodat. ![]() Alkohol ale občas opravdu pomoci může! Kdysi jsme mívali moc milou samičku zakrslého králíčka a také koberec. V kuchyni. Králíček si do kuchyně chodil nejenom pro pamlsky, ale také nenápadně ohlodával koberec, až jsme najednou zjistili, že nám odmítá nejenom pamlsky, ale i seno a zeleninu. Veterinář pak zjistil, že králičí bříško je plné čehosi tvrdého a po bezvýsledné aplikaci Deganu, Ranitalu, Catosalu a Tympanolu nám jako poslední instanci doporučil Fernet. Jeden mililitr třikrát denně. První dávku jsem do protestující samičky nacpal násilím, druhou už zvědavě ochutnávala a pro třetí si mrcha přišla sama. ![]() ![]() Pokud bych měl shrnout důležité zásady, je to jednoduché: - nikdy nepijte pravidelně - pijte pouze kvalitní alkohol - pijte pouze občas, pro radost, ale nikdy se neopíjejte do bezvědomí! To je úplně nejhorší, co můžete udělat! ![]() ![]() Autor článku vám tímto přeje řadu příjemných zážitků při umírněné konzumaci alkoholu, ideálně v partě dobrých přátel! ![]() (Článek byl napsán s laskavou, tvůrčí podporou dvou sklenek Viňa de Tarapaca Special Reserva 2014 a slovenské neúděné Parenice) ![]() |
Autor: administrator | Počet komentářů: 0 | Sdílet na:



