Populární teorie o slučitelnosti určitých skupin potravy
Smyslem konzumace dělené stravy je odlehčit zažívacímu traktu a zamezit tvorbě toxinů ve střevech. Různé potraviny vyžadují různé prostředí v žaludku pro trávení, takže když sníte například vepřové maso s knedlíkem, žaludek vyloučí současně kyselé i zásadité trávicí šťávy, které se ovšem vzájemně neutralizují a potrava je natrávena velmi nedostatečně, čímž následně dochází ve střevech k zahnívaní s tvorbou nebezpečných toxinů. Ty pak prochází střevními stěnami a zamořují organismus. Je to jedna z hlavních příčin většiny civilizačních nemocí, z těchto důvodů používá dnes mnoho klinik z celostním způsobem léčby tzv. Colon hydroterapii, což je radikální vyčištění tlustého střeva na principu klystýru. Toto vyčištění dokáže téměř zázračně zlepšit zdravotní stav zejména u lidí, kteří jsou v otázkách stravy velmi neukáznění. |
Pojďme se podívat na jednotlivé skupiny potravy, které by neměly být konzumovány společně, ale s určitými přestávkami, jejichž délka závisí na stravitelnosti přijaté potraviny. Tak například běžné ovoce snědené na lačno strávíme zhruba za hodinu, kdežto maso za čtyři. Oblíbenou českou specialitu vepřo-knedlo-zelo trávíme často až dvacet hodin, moučné knedlíky a pečené maso je totiž pro náš trávicí systém jedna z nejhorších kombinací.
|
Autor: Zbyněk Slába | Počet komentářů: 1 | Sdílet na: | | |