Lze zjistit, jaká strava je pro člověka individuálně vhodná?
Kineziologie je poměrně moderní metoda, objevil jí v šedesátých letech americký chiropraktik MuDr. Goodheart. Při své práci s tělem pacienta si povšiml odlišných svalových reakcí v návaznosti na nejrůznější situace. Lékař postupem času zjistil souvislost mezi různou silou svalové odpovědi a aktuálními vlivy okolí. Dalším výzkumem pak odhalil skutečnost, že uvedeného jevu se dá s úspěchem využít pro získání odpovědí na otázky z osobního života pacienta, ale i jeho nejbližšího okolí. Metoda byla rozpracována do funkčního systému, který dnes známe pod názvem One-brain (jednotný mozek). Základním cílem celého systému je totiž koordinace činnosti obou mozkových hemisfér. Normální člověk využívá kapacity svého mozku pouze velmi omezeně, obecně udávané číslo je tři až pět procent. Pokud se nám povede toto číslo zvýšit, výrazně se zlepší naše schopnosti myšlení, paměť, intuice a mnohé další. |
V tomto článku se však nebudeme zabývat specializovanými kurzy, případné odkazy naleznete na internetu. Budeme se věnovat vlastnímu praktickému způsobu testování vhodnosti potravin. Ještě než přejdeme k samotnému testu, dovolím si zde napsat jedno malé, ale důležité upozornění - pokud se rozhodnete navštívit kineziologa, buďte při jeho volbě velmi opatrní. Kineziologie dokáže doslova zázraky, odblokovává hluboké mentální příčiny chorob i nevhodného jednání, ale někteří kineziologové dokážou svých schopností šikovně zneužívat tím, že vám do podvědomí naprogramují potřebu dalších návštěv. Vy pak opakovaně docházíte na sezení a neustále máte potřebu platit za nové a nové odblokovávání. Dobrý kineziolog vám odblokuje problém během jedné až třech návštěv a dále již jeho služby nebudete potřebovat. Tolik na úvod a nyní přejděme k vlastní metodě, která se nazývá kroužkový test a kterou můžete praktikovat bez předchozího absolvování seminářů.
|
Autor: Zbyněk Slába | Počet komentářů: 0 | Sdílet na: | | |