Krevní skupina A
Lidé s touto skupinou by měli dát přednost stravě orientované spíše vegetariánským směrem, tedy omezit příjem živočišných bílkovin a dodržovat jejich správné kombinování. I když se tento organismus dobře přizpůsobuje změnám, má poněkud citlivější imunitu a živočišné potraviny její odolnost snižují. Vhodná je zelenina na jakýkoliv způsob, sójové výrobky (ale pozor, nepřehánět a dávat přednost spíše fermentovaným - tempeh, natto), rostlinné oleje - zejména panenské (extra virgin), luštěniny a ovoce. Omezit zejména červená masa a mléčné výrobky, tedy živočišné potraviny obecně. Nemusíte se jim ale úplně vyhýbat, každý organismus potřebuje občas látky, které jsou v nich obsaženy. Méně vhodná je i pšenice.
Krevní skupina B
Tito lidé mohou upřednostňovat všestrannou skladbu potravy živočišného i rostlinného původu i když samozřejmě v míře rozumné, protože nadměrný příjem bílkovin je škodlivý pro všechny skupiny bez výjimky a jak už jsme několikrát opakovali, množství je téměř přímo úměrné fyzické zátěži. Další samozřejmou vhodnou složkou je zelenina a ovoce. Pšenice, kukuřice, čočka a ořechy by měly být přijímány pouze v menší míře. Skupina B je v podstatě nejvíce odolná a přizpůsobivá vůči všem druhům stravy. Omezit je třeba kukuřici, čočku, arašídy, sezam, pohanku a pšenici.
Krevní skupina 0
Látková výměna pracuje dobře a rovněž imunita je poměrně solidní. Pozor však na obiloviny, zejména na pšenici. Buďte opatrní při konzumaci pečiva a výrobků z mouky obecně, neboť pšeničná převládá ve většině případů značnou měrou. Bílkoviny jsou tráveny ze všech skupin nejlépe, i červená masa jsou organismem dobře využívána. I tady by měla převládat zelenina a ovoce. Tyto složky potravy jsou v podstatě nezbytností u každého člověka. Velmi dobrá je brokolice - obsahuje hodně jódu. kromě pšenice omezte také fazole, kukuřici, čočku, zelí, kapustu a květák.
Krevní skupina AB
Imunitní systém i látková výměna pracují velmi dobře. Této krevní skupině nevadí mléčné výrobky v rozumné míře, masa spíše méně a zeleniny a ovoce v množství neomezeném. Jsou zde sloučeny vlastnosti jak skupiny A, tak i B, tedy potřeba pšenice je například menší. Z masa dávejte přednost spíše rybám, případně drůbeži. Ideální je zelená zelenina a také sójové výrobky. Omezte červená masa, fazole, kukuřici a pohanku.